EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Joancarles Casasín

Joancarles Casasín

Barcelona, 1969.

Docència

Professor de Tipografia a l'escola BAU (1999-2011), així com del Màster de Direcció d'Art i Màster d'Editorial en revistes i llibres, sempre en la especialitat de tipografia. Ha donat també classes de Tipografia o Creació Tipogràfica a EINA, a l'Escola Elisava i a IDEP, on també ha impartit sessions en màsters i postgraus. Enguany segueix donant classes de Grau a EINA i en màsters i postgraus a la UAB i a Blanquerna-Universitat Ramon Llull. Concretament en el cas d’EINA participa al màster de Tipografia Avançada. Ha estat professor convidat a la Jan van Eyck Akademie, Maastritch, al Art Institut of Boston i a la Universität für angewandte Kunst Institut für Design Grafik Design de Viena, on ha impartit un curs intensiu de programació en Python orientada a estudiants de disseny gràfic i comunicació visual aquest mateix any.

Activitat Professional

Co-fundador l'any 1993 de l'estudi de Disseny (tipo)gràfic Typerware i membre fundador del Col·lectiu GRRR, l'any 2004 s'incorporà a BaseDesign on comença a treballar exclusivament dedicat al disseny de tipografia corporativa per encàrrec i a programar eines per a la producció de disseny gràfic sota el nom de BaseLab. L'any 2012 deixa BaseLab per dedicar-se a dissenyar el flux de treball i el procés de desenvolupament de tipografies manuscrites, així com a programar eines personalitzades per a la seva producció per a MyStarAutograph.com

Obra

Ha dissenyat tipografies corporatives per a Adidas, El Born CC, atrapalo.com, Vibo, Kipling, Canada Museum for Human Rights, Sid Lee, Festival Blanc, STM (Societé de Transports de Montreal), women'secret, Inevery, Auditorio Miguel Delibes, SfAI (San Francisco Art Institute), +arch, Cinematek, Transports Publiques de Géneve entre d'altres. Enguany ha produït vora de quaranta tipografies basades en mostres originals de l'escriptura manual d'esportistes famosos com Leo Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo, Rafa Nadal, Jorge Lorenzo, Víctor Valdés... Ha desenvolupat programes per a aplicacions gràfiques per Revista GRRR (1000 portades diferents), L'Oréal (generació de gràfics per a botiga a LA), Forum de les Cultures (exposició Habitar el món), WOW (generació de logos pel club de fidelitat de women'secret) així com diversas aplicacions per a la generació i producció de tipografies.

E I N A