Lettering - Ivan Castro

Lettering

En aquest taller l'estudiant s'aproparà d'una manera fàcil i accessible al dibuix de lletres i com solucionar composicions simples amb lettering. Després d'una introducció general sobre les bases de la retolació, es posarà mans a l'obra amb un projecte simple. Partint de formes de lletres preestablertes, es faran composicions senzilles per a un rètol amb el nom d'un plat de la gastronomia local, posant atenció en la composició de lletres, combinació d'estils i composició.

Aquest taller és apropiat per a qualsevol nivell. Els i les principiants trobaran una manera fàcil d'arrencar un projecte simple de lettering, ja que es partirà d'alfabets ja dissenyats que es poden copiar per aprendre com es construeixen les lletres, que arribats a un punt es podran modificar per fer pròpies interpretacions d'aquestes formes de lletres. D'altra banda, els i les participants més avançats es poden enfocar en altres aspectes, com la composició i disseny, espaiat i variacions en la lletra. Tot i que la mecànica del taller és simple, cada persona trobarà un repte acord al seu nivell.

Ivan Castro va néixer a la perifèria de Barcelona a finals dels 70, i des de ben petit va mostrar un interès poc habitual en les formes de les lletres, dibuixant gòtiques i S de Superman per tot arreu. Després d'estudiar disseny de prodcute a EINA, trenta anys després, es guanya la vida fent més o menys el mateix, és a dir, cal·ligrafia i lettering. Compagina la feina del seu propi estudi de Barcelona, des del que treballa com a cal·lígraf i dissenyador gràfic, amb la docència i donant també conferències i tallers. És també l'autor dels manuals El ABC del Lettering (Campgràfic, 2017) i Lettering a tope (Larousse, 2018).

Cal disposar d’un número d'identificació universitària (NIU/NIA) i una paraula de pas. Si encara no ets estudiant d’EINA, per obtenir-los has d’anar al sistema de sol·licitud de registre.

Lettering - Ivan Castro Lettering - Ivan Castro