Susana Broullón

Susana Broullón

Susana Broullón (Cangas del Morrazo, 1987), llicenciada en Belles Arts a la UB (Universitat de Barcelona) i aprenent de la vida mitjançant còmics, videojocs i dibuixets animats.

Docència

Ha realitzat diverses xerrades durant 2020 sobre la seva trajectòria professional en videojocs per a les edicions online de Gamelab amb “Los caminos del artista” i la Universidad da Coruña en les “II Xornadas Mulleres detrás dos Videoxogos”.

També ha participat en el 17 Encontro Galego d'Il·lustració amb la temàtica “Videojuegos y manga: ¿se puede vivir de eso?”. 

Activitat professional

Actualment és artista senior de videojocs.

Va iniciar la seva carrera com game artist en Gameloft, on va viure de primera mà l'expansió del mercat mòbil, desenvolupant art conceptual per a diferents títols on destaquen Despicable me: Minion Rush i la franquícia de conducció arcade Asphalt. 

Actualment treballa a King, l'empresa creadora de Candy Crush, on ha participat com a artista generalista en títols com Bubble Witch 3 Saga.

El creixent interès per crear jocs accessibles per a tot tipus de jugadors l'ha portat a especialitzar-se en interfície i experiència d'usuari.

Paral·lelament, en el seu temps lliure realitza treballs d'estètica manga per a editorials i esdeveniments.

Publicacions

Després d'una llarga trajectòria en l'autopublicació, realitza la portada de la iniciativa benèfica TBO4Japan (Dibbuks) i el 2011 publica el seu primer còmic d'estètica manga a l'obra col·lectiva “Barcelona TM” (Norma Editorial).

El 2012 realitza el cartell per al XVIII Saló del Manga de Barcelona al què segueixen diversos cartells per a esdeveniments d'estètica nipona.

La seva obra més recent és la il·lustració de la portada del single “Aprendiendo el Sexo” de Bad Gyal.

Ensenyament

Catalan

Xarxes socials