Santi Vilanova

Santi Vilanova

Docència

Actualment és professor de l’assignatura Creació Digital en el Grau de Disseny d’EINA.

Des de 2008 a 2012 ha estat professor a ESDI al Grau en Art Electrònic i Disseny Digital en l'assignatura "Instal·lacions Audiovisuals".

Des de 2012 col·labora en el Grau en Disseny de l'escola IDEP, a l'assignatura "Creació Audiovisual".

Des de 2011 col·labora amb la UOC com a autor i consultor de l'assignatura "Disseny de la Interacció".

Des de 2011 col·labora en el postgrau de disseny d'il·luminació "Projectar la Llum" de la UPC amb seminaris sobre arts visuals i arquitectura.

Entre 2005 i 2008 col·laborà amb el Laboratori Multimèdia de la facultat de Belles Arts de la UB amb diversos workshops relacionats amb la creació audiovisual en directe.

Des de 2004 fins avui dia realitza tallers, seminaris i conferències en contextos "informals", com ara el Laboratori d'Escenografia Augmentada (LabFàbrica, Hangar, Telenoika, El Graner)

Activitat professional / Recerca

Amb experiència professional com a grafista en l'àmbit del disseny per a televisió i publicitari en productores audiovisuals: Magic Image i Boolab, on treballa en projectes per a IKEA, Nokia, Peugeot, Canal Sur, Gas Natural, o Juanolas.

Des de 2008 treballa com a freelance en el camp de la recerca audiovisual i el disseny interactiu, col·laborant amb l'associació Telenoika, i fundant el seu propi estudi, Playmodes junt amb Eloi Maduell. En aquest context, treballa en projectes d'àmbit internacional per a institucions, museus i marques comercials: Movistar, Samsung, El Molino, Museu Picasso, CCCB, Govern de Macau, Departament de Cultura de Berlin, ICUB, Generalitat de Catalunya…

Paral·lelament, des de 1996 participa com a músic en projectes d'electrònica i electroacústica, i col·labora activament amb altres músics i interprets del mon del jazz, el rock, el folk i la musica clàssica. També realitza encàrrecs de bandes sonores per a projectes audiovisuals i d'arts escèniques.

Ha estat guardonat amb beques orientades a la recerca i producció de projectes artístics de la Generalitat de Catalunya, i guardonat el 2012 amb el Premi Ciutat de Barcelona de Creativitat i Innovació com a integrant de l'Associació Cultural Telenoika.

L'any 2013 ha estat guardonat emb una menció honorífica del festival Ars Electrònica per la instal·lació Blaus

Obra

Publicacions

És autor de materials docents per a la UOC, registrat amb llicència Creative Commons i descarregables gratuïtament

Els seus treballs s'han inclòs en publicacions i directoris on-line tant nacionals com internacionals: Make Magazine, aMínima, Vortex, CreateDigitalMotion, CreativeApplications, designBoom