Sagar Forniés

Sagar Forniés

Sagar és un dels autors gràfics més prolífic i reconegut del panorama nacional, amb treballs en els àmbits de la il·lustració, el còmic, l'animació, la direcció artística i l'escenografia.

Nascut a Saragossa i criat a Osca, des de 1996 viu a Barcelona, ​​on va estudiar Belles Arts. Després de la seva formació a la UB i el postgrau en Il·lustració creativa d'EINA, va començar a fer tasques de direcció artística en l'estudi d'animació "Full Animation", a dissenyar escenografies amb La Fura dels Baus i a publicar còmics.

Activitat professional

En la seva tasca com a director d'art i il·lustrador per a nombrosos clients (Estrella de Galicia, FCBarcelona, Festival de Jazz de BCN, Pirineos Sur, ONF, National Geographic, etc.) destaquen els dissenys i fons de la pel·lícula de l'Estudi Mariscal Chico y Rita (2010), l'escenografia del ballet la consagració de la primavera d'Ígor Stravinsky, estrenat a París el 2013, i el ballet " El Amor Brujo" de Manuel de Falla i l'obra orquestral “A la Busca del más Allá”  de Joaquin Rodrigo per l'ADDA d'Alacant en 2018 i 2019.

Publicacions

Aquestes són algunes obres com a dibuixant de còmic: Barcelona, Los vagabundos de la Chatarra (Norma Ed. 2015), El síndrome de Stendhal (Glénat/Centro Pompidou, 2017), Intisar en el Exilio (Delcourt/Astiberri, 2018), Miles en Paris (Delcourt/Norma Ed. 2019).