Maria Güell

Maria Güell

Llicenciada en Escenografia per la ESAD Escola Superior d’Art Dramàtic.

Docència

Ha codirigit postgraus i màsters, tant a Barcelona com a Mèxic, ha impartit clases d’il·luminació a EINA, ELISAVA i la UPC i ha fet conferències a l’Escola Técnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid, la UPC i a IED, entre d’altres.

Activitat professional

A principis dels 2000 el bagatge i l’experiència “plàstica” amb la llum van començar a tenir un valor aplicable a d’altres disciplines com la il·luminació arquitectònica, la il·luminació d’exposicions i museus o el disseny d’objectes amb llum. Per poder abastar i desenvolupar aquesta nova diversitat de projectes, aviat va ser necessari incorporar una forta vessant tècnica i una petita estructura de gestió que donà lloc a l’any 2004 a La Invisible, estudi de disseny d’Il·luminació.

Obra

Ha realitzat treballs d’il·luminació d’arquitectura i paisatge, per a projectes arquitectònics i d’interiorisme, per a museus i galeries, exposicions temporals i per arquitectura efímera:

  • Comissariat al Festival d’il·luminació urbana. LlumBcn per a departament de cultura de l’Ajuntament de Barcelona, ICUB.
  • Plaça de les Glòries, “Canòpia Urbana”. Col·laboració amb UTE Agence Ter i Ana Coello (projecte en curs).
  • Castell de Montjuïc. Projecte d’il·luminació exterior. Col·laboració amb Departament d’Enllumenat Públic d’Ajuntament de Barcelona (projecte en curs).
  • Sala Becket. Assessorament. Col·laboració amb Flores Prats arquitectes (any 2016).
  • Galeria fundació Foto Colectania. Passeig Picasso 14, Barcelona (any 2017).
  • Premis Lamp. Espai Xavier Corberó. Esplugues de Llobregat. Col·laboració amb Lamp (any 2017). • Espai Carmen Tyssen. Sant Feliu de Guixols: La ilusión del Far West (any 2016).

Ensenyament

Catalan