Maite Garbayo

És curadora d'art, investigadora i escriptora. Les seves recerques s'han centrat en les interseccions entre les teories feministes i l'art contemporani i la cultura visual, amb especial atenció a les pràctiques de performance, el cos i performativitat. Va publicar amb Consonni el llibre Cuerpos que aparecen, performances y feminismos en el tardofranquismo (2016), que ha estat reeditat recentment. Doctora en Història de l'Art per la Universitat del País Basc i Mestra en Història de l'Art per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. 

Com a crítica d'art, ha publicat en diversos catàlegs d'exposicions i en mitjans especialitzats. És integrant de la Xarxa de Conceptualismes del Sud. Va realitzar els seus estudis postdoctorals en l'Institut de Recerques Estètiques de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, amb el projecte Intersubjectivitat i transferència: cap a una estètica de l'incalculable. 

Actualment és la directora acadèmica del màster en pràctiques artístiques i estudis culturals: cossos, afectes, territoris, de la Universitat Pública de Navarra, la Universitat del País Basc i el Centre d'Art Contemporani Huarte i investigadora en la Universitat Oberta de Catalunya.

Ensenyament

Catalan