Lucas Ramada Prieto

Lucas Ramada Prieto

Investigador especialitzat en ficció digital infantil i juvenil.

Formació

Llicenciat en Filologia hispànica per la Universitat d'Oviedo. Màster en Recerca en didàctica de la llengua i la literatura de la UAB i Doctor internacional en Didàctica de la literatura per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Docència

És professor del Postgrau en Il·lustració per a publicacions infantils i juvenils d'EINA. Ha impartit classes de Literatura Digital infantil i Metodologia de recerca en el Màster de Literatura i llibres infantils de la UAB.

Activitat professional

El seu treball principal és la formació de mediadores culturals, docents i personal bibliotecari al voltant de la ficció digital i la seva rellevància per als ecosistemes estètics de la infància i la joventut.

A més de a la docència i la investigació, dedica gran part del seu treball a la divulgació sobre la matèria. Ha estat comissari de diverses exposicions sobre la matèria, incloent la sala d'experiència de joc "Zooom" de CCCB, és col·laborador de Tardeo, el podcast cultural diari de Ràdio Primavera Sound i creador de EstoNoVaDeLibros, primer canal de Instagram en espanyol dedicat a la divulgació de la ficció digital infantojuvenil. Ha estat, també, jurat de el premi digital de Bolonya. Escriu de tant en tant i fa moltes altres coses, però ja va bé.