Jordi Truco

Jordi Truco

És arquitecte llicenciat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona ETSAB. El 2003 va rebre la distinció MAarch a "Emergent Technologies and Design" a la Architectural Association of London AA. UK. També ha rebut el primer premi de la Royal Academy of the Arts de Londres en Arquitectura, categoria d’estudiants, 2003. 

Abans de convertir-se en soci del estudi d’arquitectura HYBRIDa, va desenvolupar una experiència laboral en Correa i Milà Arquitectes, així com en altres estudis d’arquitectura. 

De 2004 a 2007 ha estat professor en el Màster d’Arquitectura Biodigital a la ESARQ, Universitat internacional de Catalunya, UIC. Durant el 2006 he estat Advanced Visiting Instructor a PRATT School of Architecture de Nova York. EE.UU. 

Des del 2008 al 2018 ha estat director d’ADDA, Màster en Disseny Avançat i Arquitectura Digital en ELISAVA. El 2009 i el 2011 ha estat donant conferències i tallers a Hyperbody Research Group, TU Delft. Durant el 2010 ha dirigit el projecte PARA-Site en el BioDesign Reserch Lab,ELISAVA, una estructura interactiva adaptable, en el camp de l’arquitectura adaptativa.  

El 2011 va ocupar el lloc del professor convidat Esherick Chare al College for Environmental Design de la Universitat de Berkeley. Califòrnia. Des del 2011 ha estat contribuint regularment a Emergent Technologies and Design March, a Architectural Association donant conferències, assistint a les revisions finals de tesi i fent tutories. 

Durant els darrers anys ha desenvolupat projectes de diverses escales, projectes d’investigació europea fins al darrer concurs guanyat amb l’arquitecte Antonio Sanmartín, un hotel de 23.000 m2 (BCN Suites Port Nou, Barcelona), la seva construcció es va iniciar el gener de 2020. 

Ensenyament