Ignacio de Antonio Antón

Ignacio de Antonio Antón

Doctor en Història de l'Art, Recerca i Educació, per la UCLM, amb un contracte FPI. Arquitecte per la ETSAM-UPM, Madrid; Màster en Performance Studies — Nova York University, amb una beca Fulbright, i Màster en Pràctica Éscénica i Cultura Visual – UCLM/MNCARS.

Activitat professional / Recerca

Fundador del col·lectiu d'arquitectura i disseny Taller de Casquería, del qual va formar part fins a 2015. Els processos que desenvolupa són pràctiques basades en la recerca, centrat en les pràctiques espacials crítiques. Els seus treballs tenen un enfocament en les maneres i condicions de producció i representació en l'art. Les seves últimes recerques són dispositius performatius sobre els estats d'excepció que es poden construir des de la trobada i el ball. Spatial practicioner, performer i investigador, proposa contextos de recerca des de la pràctica espacial crítica. Ha desenvolupat projectes de comissariat com AQUÍ CABE UN TEATRO (INJUVE Barcelona 2018), CONTEMPLAR UNA SUPERFICIE INESTABLE (La Casa Encendida, Madrid 2021)

Actualment hibrida la seva pràctica professional i artística, amb la docència i recerca en diversos programes d'estudis: Màster en Comunicació Avançada i Arquitectura – UPM i en el Màster en Pràctica Escènica — MNCARS/UCLM. Les seves recerques s'han materialitzat en peces en exposicions i residències d'artes visuals: El Ranchito (2015), Premi Art Jove Ciutat de Gijón (2015), Sol Xou- Casa Antillón (Madrid 2019), Making Futures (UdK Berlin 2019) o el Saló Nacional d'Artistes de Bogotà (2019). Ha presentat peces i conferències en llocs com Emily Harvey Foundation, Leal Lav, Teatro Pradillo, Matadero Madrid, Hangar, La Casa Encendida i el Centro de Arte Dos de Mayo. Com a arquitecte és especialista en el disseny de producció i project management de muntatges expositius, escenografies i espais singulars, ha coordinat muntatges en la Fundación Telefónica (2021), Madrid Design Week (2022), Matadero Madrid (2016-18) i Museo Reina Sofia (2022).