Artur Galocha

Artur Galocha

Artur Galocha (Lugo, 1983) és infografista a The Washington Post des de desembre de 2020. Com a membre del departament de gràfics especialitzat en esports ha desenvolupat peces visuals sobre el record de triples de Stephen Curry a la NBA o els passats Jocs Olímpics de Tòquio, però també ha visualitzat les morts durant el primer any de pandèmia als Estats Units o el pla de la NASA per desviar un asteroide.

Va estudiar periodisme a la Universidad Complutense de Madrid i va treballar com a infografista a les redaccions d'El Mundo, Público, Corriere dello Sport i El País. Va ser cofundador i director d'art de la revista Líbero a més de director d'art a les revistes Cambio16, Tentaciones i Retina. També ha fet portades per a Llibres del KO, Idees o Babelia i infografies per a El País Semanal o el Museu Thyssen-Bornemisza.

Ha impartit classes a l'IED de Madrid, a l'escola Mr. Marcel School i l'ESI de Valladolid i ha fet xerrades a la Complutense de Madrid, a l'EASD de València i al FEED de l’Asociación Galega de Deseño. A més, ha estat jurat dels Premis Laus i els Premis ÑH, en què ha guanyat dues vegades el premi a revista millor dissenyada de l'any a Espanya, Portugal i Iberoamèrica.

Ensenyament

Catalan

Xarxes socials