Anna Dot

Anna Dot

Graduada en Belles Arts (UB), màster en Comissariat d'Art Digital (ESDI) i Doctora en Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades per la UVic.

Docència

Ha impartit l'assignatura de Didàctica Artística de la UVic i ha col·laborat en la docència d'assignatures del Grau interuniverstari de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades de la UVic i la UOC.

Fora de l'àmbit universitari, ha col·laborat en projectes d'art i educació, com Art i Escola (ACVic), Zona Intrusa 12 (Mataró) i, actualment, En Residència (Barcelona).

També treballa al departament d'activitats i projectes de l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló.

Activitat professional

Paral·lelament a la docència i la recerca acadèmica, també es dedica a la pràctica artística. Els seus projectes giren al voltant de la traducció i els processos comunicatius i tracten el text com una tecnologia acumulativa.

Ha exposat individualment i de manera col·lectiva a la Capella de Sant Roc (Valls 2015), Bòlit Centre d'Art Contemporani (Girona 2017), ADN Platform (Sant Cugat 2017), Muzej savremene umetnosti Vojvodine (Sèrbia 2018), Charsoo Honaar (Tehran 2019) i SCAN Projects (Londres 2019), entre d'altres. També col·labora en l'organització del festival Festus, de Torelló.

Premis

Ha rebut el premi Art Nou 2018 per l'exposició individual "Al principi", a Bombon Projects, i el premi de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta BIAM 2014. Ha gaudit d'ajuts com la Beca Sala d'Art Jove 2013 i BCN Producció 2016.

Recerca

És estudiant de doctorat en Gènere, Traducció i Estudis Culturals a la UVic, amb previsió de lectura el setembre de 2019.

Publicacions

(Només es llisten les 5 més recents)

  • Dot, A. (2019). "L'arqueologia dels mitjans i la traducció en la pràctica artística: El projecte Nefertiti Hack, de Nora Al-Badri i Jan Nikolai Nelles". Artnodes 23, pp. 11-18.
  • Dot, A. (2018). "El viatge: una metàfora de la traducció. Estudi sobre Antoni Muntadas, artista i viatger". Recerca en Humanitats 2018, editat per Maria Bargalló Escrivà. Tarragona: Universitat Rovira i Virgili. pp. 55-78.
  • Dot, A. (2018). "Censura en el arte audiovisual: El caso Muntadas". Traducción, género y censura en la literatura y en los medios de comunicación, editat per Gora Zaragoza Ninet, Juan José Martínez Sierra, Beatriz Cerezo Merchán i Mabel Richart Marset. Granada: Comares. pp. 233-248.
  • Dot, A. (2018). "Meetings On The Common Ground". Participatory Arts for Invisible Communities, editat per Irena Sertic. Zagreb: Omnimedia / European Commission. pp. 68-72.