Alex Posada

Alex Posada

Alex Posada és creador digital, docent i investigador en els camps de la interactivitat i l’art digital. Artista multidisciplinari treballa en la intersecció entre l’art, la ciència i la tecnologia mitjançant la recerca i el constant desenvolupament dels seus propis sistemes electrònics i eines. També es dedica a la docència en diferents estudis superiors, màsters i postgraus i ha liderat diversos tallers dedicats a l’art i les tecnologies interactives a diferents països. 

Després d’acabar els seus estudis en Tecnologies Comunicatives a la Universitat de Cantàbria, Alex Posada es va traslladar a Barcelona el 2002, on va començar a treballar en projectes de disseny interactiu i d’art electrònic, i amb el desenvolupament d’interfícies físiques per instruments musicals. Va crear i va dirigir el laboratori d'interactius d'Hangar entre l'any 2006 i 2015.

Actualment dirigeix i coordina MID Studio. MID és un estudi de disseny i tecnologia interactiva que crea instal·lacions en el camp de l’art digital, interactiu i multimèdia. Els interessos de recerca de l’estudi inclouen l’ús de la llum i el so com a medi per modificar i transformar l’espai de percepció humana. La seva obra és reconeguda per crear projectes específics de software i hardware, demostrant un fort compromís a l’experiència de l’espectador prioritzant la creació de continguts.

Els seus projectes han estat exposats als Jocs Olímpics de Brasil, Phaeno Science Center a Wolfsburg, Ars Electronica a Linz, Kinetica Art Fair a Londres, Kernel Festival a Italy, Mapping Festival a Genève, LEV Festival a l’Estat Espanyol i Art Rock Festival a França entre altres. El seu estudi també desenvolupa instal·lacions i projectes interactius per museus i centres culturals com  el Museu Picasso, el CCCB o el MNAC a Barcelona, Círculo de Bellas Artes a Madrid o Roca Gallery. També és un emprenedor actiu i cofundador d’algunes start-ups del camp tecnològic com  Smart Citizen, Oval Sound i Broomx Technologies. Al mateix moment, desenvolupa projectes com a productor multimèdia independent i col·labora amb altres artistes i col·lectius. 

Ensenyament

Catalan