EINA Bosc

(DES) CONSUM, Debat entorn a l’ús d’artefactes experimentals

“(DES) CONSUM, Debat entorn a l’ús d’artefactes experimentals” és l’exposició i taula rodona que tindrà lloc el dimecres 22 de juny a les 18h a EINA Bosc, dins del marc de la Barcelona Design Week 2022. L’activitat, oberta a tots els públics, està plantejada pels estudiants de 3r curs del Grau de Disseny des de l’assignatura Investigació en Disseny, conduïda per Elena Bartomeu.

L’experimentació és un procés creatiu que forma part del disseny i de l’art, però també de la investigació i el desenvolupament. En aquesta exposició presentarem i debatrem entorn dels projectes de recerca realitzats pels estudiants en el marc comú d’establir una relació d’ús nova amb allò que ens envolta. 

El disseny es presenta com un procés de proba-error (DC, 2019) que conté pràctiques experimentals que introdueixen possibilitats de millora respecte iteracions anteriors. Aquest fet orienta la pràctica del disseny cap a un estat d’allò desitjat, transgredint la linealitat en la presa de decisions que l’orientaria cap allò previsible. Des de la seva vessant teleològica, el disseny sovint col·loca l’artefacte dissenyat al final d’una cadena de decisions, en el paradigma clàssic del problema-solució del disseny (Bartomeu, 2012). 

És en aquesta confluència, la d’allò previst i la d’allò imprevisible, on emergeixen els projectes de recerca que es presentaran, que compensen la justificació del procés fent ús de processos d’experimentació en àrees innovadores: noves relacions entre usuaris i espais urbans, l’emergència d’artefactes de l’absurd, la creació de galeries d’imatges amb llenguatge natural en temps real, etc.

(DES) CONSUM es presenta en format exposició, amb els pòsters de recerca dels treballs duts a terme pels estudiants Regina Aguilar, Nela Domenech, Anna Escoda, Roberto Espinosa, Anna Nuño, Juanma Valencia, tutoritzats per Elena Bartomeu. En l’acte de tancament de l’exposició es generarà un debat i taula rodona entorn els temes de recerca i amb el mateix concepte d’experiment. 

→ Dimecres 22 de juny, de 18h a 20:30h
→ EINA Bosc (Carrer del Bosc, 2)
→ Entrada lliure

(DES) CONSUM