EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

L’Aixopluc
Equipament social al districte del Mercat del Pla

Carla Ferrer
cferrer@eina.cat

El districte del Mercat del Pla és un barri ubicat al centre històric de Lleida que fa uns anys va començar a degradar-se i a viure constantment entre problemàtiques que conviden la resta de la ciutat a rebutjar-lo. Durant els darrers anys, amb l’objectiu de revitalitzar el barri, s’hi han obert espais d’oci (botigues i restaurants) que han permès que la gent torni a passejar i a fer vida pels seus carrers, però amb això no n’hi ha prou i el problema continua.

Per solucionar el problema proposem l’Aixopluc, un centre social que actua com a centre neuràlgic des del qual s’impulsen activitats que ajuden a promoure els valors d’aquest “nou” districte, prenent com a base els conceptes d’educació, convivència, ciutadania, llibertat, cooperació i sostenibilitat. Per fer-ho possible el projecte transforma un local i un solar en desús en un equipament social format per una ludoteca, un espai de treball, aules, un espai polivalent i l’existent pati obert.

La meta de l’actuació és crear un espai de reunió on es generi vida, cohesió i més sentiment d’identitat al barri per aconseguir apropar la gent que hi viu, majoritàriament immigrants, a la resta de lleidatans.

Web

behance.net

Especialitat
Disseny d'interiors
Tutors
Anna Bach
Tribunal
Anna Bach, Sara Coscarelli, Albert Crispi, Silvia Santaeugènia

E I N A