EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

Rehabilitació de dues torrasses medievals

Marta Jurado Mirete
mjurado@eina.cat

En aquest projecte de fi de grau es realitza una reinterpretació de la vida en una torrassa medieval concebent la construcció com un volum monolític amb una nova arquitectura interior.

S’aprofita l’ocasió per dur a terme quelcom diferent i poc convencional, de tal manera que es concep el projecte com un repte i una oportunitat per fer dos habitatges independents i poc tradicionals.

El visitant, com diu Zumthor, realitza un viatge de descobriments al llarg de l’arquitectura en què les sensacions evocades no són merament visuals, són creades pels materials, els volums i les textures, amb la conjunció dels quals es pretén aconseguir una consonància.

Entenem el volum existent com una caixa amb obertures, un conjunt de façanes que hem de respectar i mantenir intactes ja que representen el que nosaltres entenem com l’essència i el caràcter del projecte. Es desenvolupen una sèrie de màximes internes que regeixen el nostre moviment dins l’arquitectura i és amb aquestes pautes que s’entra, es dialoga i es prenent decisions.

Ens servim, doncs, de l’arquitectura i el respecte cap aquesta per enllaçar el passat amb el futur i crear un marc atemporal en què gaudir del simple fet d’estar dins l’arquitectura. Volem aportar allò essencial i oferir al visitant la possibilitat de perdre’s i trobar-se en l’espai.

Especialitat
Disseny d’interiors
Tutors
Anna Bach
Tribunal
Irma Arribas, Anna Bach, Rosa Clotet, Sara Coscarelli, Albert Crispi

E I N A