EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

Flowpot
Interacció dels infants i els pares en el cultiu d’aliments

Laura González Jansà
lgonzalez@eina.cat

Flowpot és un objecte que pretén millorar la relació entre pares i fills mitjançant el cultiu d’aliments.

L’objectiu principal és que els infants passin més estona amb els seus pares, ja que és una de les seves principals demandes.

La meva intenció és que mentre els infants gaudeixen d’una bona estona, aprenguin a seguir una bona alimentació, que és un factor molt necessari en la societat d’avui en dia, i a tenir cura del procés de cultiu d’un fruit, que els ajudarà a tenir una mica més de responsabilitats.

El públic que tinc en compte són infants d’entre 4 i 8 anys. Aquests nens sempre estaran acompanyats dels seus pares, que seran el meu públic indirecte, ja que el joc no s’ha enfocat cap a ells però també hi tenen un paper clau.

Parlant tècnicament, aquest objecte consta de tres parts: la tapa, la part principal, què conté allò que s’ha de plantar, i la base. És un objecte amb unes dimensions estàndard, per tant, els infants el poden manegar sense cap problema.

El seu funcionament és el següent: s’hi planten les llavors i, en un termini de tres setmanes, es trasplanten a un test perquè puguin acabar el seu procés de creixement i arribar al plat.

Durant aquestes tres setmanes, els nens podran gaudir del creixement de les llavors. A més, podran observar tant la part de la planta que solen veure, que és la superior, la que queda per sobre de la sorra, com la part inferior, és a dir, podran veure créixer les arrels perquè l’hidrogel en què estan plantades és transparent.

Especialitat
Disseny de producte
Tutors
Oriol Ventura
Tribunal
Elena Bartomeu, Francesc Crous, Ariadna Fábregas, Jon Marin, Àlex Mitrani, Javier Nieto, Oriol Ventura

E I N A