EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

Comestibles Combinables

Clara Blancafort i Anglada
cblancaforta@eina.cat

El projecte Comestibles Combinables és un treball d’experimentació i anàlisi de la influència del disseny en les sensacions a l’hora de menjar i el seu paper en l’àmbit de la gastronomia. Aquesta intenció d’experimentar es va contextualitzar en un semiàpat típic de la nostra cultura, que és el vermut, per tal d’analitzar, observar i redescobrir aquest acte social gastronòmic per poder redissenyar-lo posteriorment.

El punt de partida de la meva aportació de disseny en el camp del food design van ser els típics aperitius del vermut. En vaig redissenyar la forma, la manera de cuinar-los, de servir-los i, sobretot, la manera de menjar-los. L’objectiu és aconseguir uns plats més adaptables als gustos de cada persona, ja que, tot i partir d’uns aperitius predeterminats per a cada beguda, estan dissenyats per tal que es puguin combinar, compartir i personalitzar.

En darrer lloc, per experimentar com afectava als comensals aquesta modificació dels plats, vaig dissenyar un esdeveniment plantejat com si es tractés d’un bar únicament destinat a fer vermuts, que només obria les seves portes els diumenges al matí. La intenció era que un conjunt de convidats tinguessin una experiència diferent a l’hora de fer el vermut per tal de captar les seves reaccions i l’experiència viscuda en aquest acte. D’aquesta manera en podíem extreure conclusions que ens permetessin fer millores i veure la viabilitat de la proposta de disseny en la realitat.

Especialitat
Disseny de producte
Tutors
Oriol Ventura
Tribunal
Elena Bartomeu, Francesc Crous, Ariadna Fábregas, Jon Marin, Àlex Mitrani, Javier Nieto, Oriol Ventura

E I N A