EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

COMEBAG!

Laura Delpuy
ldelpuy@eina.cat

COMEBAG! és un producte que sorgeix de la inquietud provocada pel fet de veure que cada vegada que fem un cop d’ull al nostre entorn, la societat es troba immersa en la tecnologia, sigui en l’àmbit laboral o en el domèstic. Aquesta connexió permanent i continuada, a poc a poc, va fent minvar les persones i, a llarg termini, produeix certes dolències físiques.

COMEBAG! és una motxilla pensada com un petit espai de treball portàtil que, gràcies al seu disseny, vol influir en la posició corporal més correcta per prevenir les dues lesions més comunes de canell a llarg termini.

Les mesures del producte són 28 cm x 38 cm i està distribuït en dos espais: un per a emmagatzematge i un altre com a compartiment per a l’ordinador. D’aquesta manera, en els viatges diaris en transport públic, principalment en aquells de més llarga durada, aconsegueix aprofitar el temps per millorar tant com sigui possible la nostra posició. Està pensat principalment per ser utilitzat en el ferrocarril, ja que és el transport públic més utilitzat diàriament, amb un mínim de 30 minuts de trajecte, tot i que també permet el seu ús en qualsevol altre tipus de transport com ara l’autobús o l’avió.

Per realitzar el disseny s’ha seguit un procés que parteix d’una problemàtica. S’estableixen uns principis de disseny basats en l’estètica i la funcionalitat de la motxilla que donen un resultat. És un producte que s’adapta a la situació del viatger per minimitzar a la llarga els mals o les dolències de canell que poden evolucionar en una patologia: STC i tendinitis. Així, en un futur, també es poden minimitzar els efectes d’altres dolències com les de colze o espatlla, ja que el canell es considera el punt d’origen d’un fil conductor.

Especialitat
Disseny de producte
Tutors
Oriol Ventura
Tribunal
Elena Bartomeu, Francesc Crous, Ariadna Fábregas, Jon Marin, Àlex Mitrani, Javier Nieto, Oriol Ventura

E I N A