EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

Com he volgut dibuixar i no he pogut

Maria del Mar Jiménez-Pajarero
mjimenez-paj@eina.cat

I si fos impossible dibuixar? I si s’agafés un llapis i un paper en una situació plenament còmoda i, tot i així, fos impossible dibuixar? Altres preguntes:

Quin dibuix és bo? Aquell que reprodueix la realitat? Aquell que no se surt de la línia? L’art és definit pel consumidor? L’avaluació artística està en mans de l’observador?

Totes aquestes preguntes i més són les que es plantegen en el projecte “Com he volgut dibuixar i no he pogut”, en què l’objectiu que es persegueix és esbrinar els paràmetres de l’art i els coneixements necessaris per poder crear obra sense necessitat de paràmetres externs.

Començant per una investigació personal i passant per la investigació de la història de l’art, es plantegen tota una sèrie de situacions i circumstàncies en què es van desenvolupant preguntes i respostes, comparatives, hipòtesis i teories de camp tan diverses com la història, l’antropologia i la filosofia.

Que cada art té el seu moment i que hi ha una forma objectiva de contemplar les obres des del punt de vista acadèmic són descobriments que es duen a terme en aquest projecte per entendre i demostrar que qualsevol objecte pot ser art sempre que les circumstàncies que l’envolten siguin les idònies.

Especialitat
Creació visual
Tutors
Artur Muñoz
Tribunal
Tània Costa, Enric Mas, Jo Milne, Claudio Molina, Artur Muñoz

E I N A