EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

Caràcters
Retrospectiva del cartellisme teatral esparreguerí (1875-1960)

Joan Tejedor Baltasar
jtejedor@eina.cat

L’art tipogràfic, o tècnica tipogràfica (compondre amb tipus mòbils), és un fet cultural susceptible de ser entès i estudiat des de molts camps diferents. Per aquest motiu, i aprofitant la llarga tradició i afició teatral del poble d’Esparreguera, s’ha creat la següent mostra que fa dialogar i reflexionar mig centenar de cartells, programes i altres productes gràfics. La majoria combinen l’enginy dels impressors locals i la creativitat d’una forma molts cops curiosa, elegant i innovadora.

Per aquest motiu fem un recorregut per la història teatral i política d’Esparreguera, en la qual podem observar el perfeccionament de l’ofici a les impremtes i les innovacions que hi van aplicant (tant en format com en tintes, tipografies i acabats).

La selecció inclou els elements més rellevants del cartellisme esparreguerí en una petita mostra en què se n’exposa l’evolució i el pas per diferents etapes. Començant pel primer llibre i document imprès al poble a la impremta particular Font Rosada i acabant amb el cartellisme dels anys seixanta de les impremtes Gràfiques Esparraguera i Impremta Minerva.

Web

joantejedor.cat

Especialitat
Disseny gràfic
Tutors
Pilar Górriz, Laia Clos
Tribunal
Laia Clos, Jordi Duró, Pilar Górriz, Salvador Huertas, Octavi Rofes, Tilman Solé

E I N A