EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

CANVI
La casa del vi a Corea del Sud

Marina Samper Sagués
msamper@eina.cat

CANVI, en poques paraules, és un espai de degustació de vins i tapes on la simbiosi entre cultures, concretament entre la catalana i la sud-coreana, és el concepte principal entorn del qual gira tot el projecte.

Aquesta idea neix d’una inquietud personal sobre la fusió entre cultures als espais de restauració. Gairebé de manera unànime, en lloc de combinar-se, una predomina sobre l’altra. Això es pot deure al fet que la fusió no s’ha intentat amb anterioritat o que no és possible dur-la a terme. I és a partir d’aquí que sorgeix una hipòtesi: es poden fusionar dues identitats de manera equitativa? O aquesta funció té a veure amb la percepció personal de l’usuari i, per tant, mai s’apreciarà en la seva totalitat?

La solució que aquest disseny proposa per aconseguir la simbiosi, tant en la formalització com en l’atmosfera final, és escollir els aspectes més característics de cada cultura i combinar-los de manera que en algunes característiques es mantingui la seva pròpia identitat i en altres generin una nova visió de les dues.

Web

marinasamper.weebly.com

Especialitat
Disseny gràfic
Tutors
Pilar Górriz, Laia Clos
Tribunal
Laia Clos, Jordi Duró, Pilar Górriz, Salvador Huertas, Octavi Rofes, Tilman Solé

E I N A